Omgeving van Landgoed De Driesprong

Wierse

De tuinen van landgoed de Wiersse zijn een aantal dagen per jaar opengesteld voor het publiek , op de open tuinen dagen (10.00-17.00). Buiten de open dagen is bezoek altijd mogelijk via de wekelijkse rondleidingen (mei-september) of via een gereserveerde groepsrondleiding. Het is zeker een aanrader om de tuinen te bezoeken tijdens de verschillende jaargetijden.

Landgoed de Wiersse ligt in Gelderland, in de Achterhoek, tussen Vorden, Ruurlo en Lochem, nabij Zutphen. Voor de rondleidingen door de tuin, de open tuin dagen en de lezingen kunt u zich melden bij het hek aan de Wiersserallee.

Bronckhorst

In Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, lijkt het net alsof je door een openluchtmuseum wandelt. Bijna het hele stadje bestaat uit monumenten, je vindt er prachtig gerestaureerde gebouwen en boerderijen. Je kunt er heerlijk rondkijken in de knusse winkeltjes of kunst bewonderen in de verschillende galeries.  De directe omgeving kenmerkt zich door het IJssellandschap waar op diverse plekken de oude rivierlopen nog zichtbaar in het landschap zijn. Vanaf Brummen is het stadje met een pontje te bereiken.

Zelhem

Zelhem ligt in het Hart van de Achterhoek. Of je gezellig wilt winkelen, cultuur wilt snuiven of een terrasje wilt pakken, het kan allemaal in Zelhem. Vanaf de Langenberg, voorheen een vuilstort en nu een wandelgebied, is het prachtige coulisselandschap te bewonderen. Omgeven door de bossen van landgoed ’t Zand en de Slangenburg. Wie in Zelhem komt kan niet om Smoks Hanne heen, het beroemdste kruidenvrouwtje van de Achterhoek. Op vele plaatsen in het dorp vind je Smoks Hanne terug en vele lekkernijen zijn naar haar vernoemd.
Vorden is een levendig dorp met gezellige restaurants en wordt ook wel het kastelendorp genoemd. De bosrijke omgeving is omringt door kastelen, landgoederen en pachtboerderijen. De Achtkastelen route is een begrip in Vorden en bestaat al meer dan 100 jaar. Deze fietsroute komt langs de mooiste kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is, onderweg zijn er genoeg leuke plekken om te genieten van een kop koffie of lunch.

Vorden

‘Kom maar Achterom”, zet je klompen (of schoenen) maar bij de achterdeur en kom binnen. Kenmerkend voor de gastvrijheid in deze omgeving. Rondom Hummelo, Drempt en Keppel zijn prachtige wandel- en fietsroutes, waardoor je de mooiste plekken ziet. Kasteel Keppel laat je vroegere tijden beleven, de Oude IJssel leent zich uitstekend voor een boottochtje en in de verschillende galeries kun je kunst bekijken.

Drempt , Hummelo en Keppel